Spelregel informatie
Let op: alle informatie over Zaalhockey - inclusief de zaalhockey spelregels - is te vinden op de speciale zaalhockey pagina: KLIK HIER

Scheidsrechters opgelet - Registratie gele- en rode kaarten

Informatie van de KNHB: Als je tijdens de wedstrijd een gele en/of rode kaart geeft aan een speler, let er dan op dat je de kaart in het digitale wedstrijdformulier registreert op de juiste speler. In het digitale wedstrijdformulier staan spelers op alfabetische volgorde. Geef je bij wijze van spreken de nr. 3 in het veld een rode kaart, dan is dat in het digitale wedstrijdformulier niet automatisch de derde persoon van boven. Dus vraag bij het geven van de kaart duidelijk naar de naam van de speler en vink deze speler aan op het digitale formulier na afloop van de wedstrijd. Ben je niet zeker van de naam, check het dan bij je collega-scheidsrechter of de aanvoerder/coach. Voor een speler is een schorsing krijgen voor een kaart die je niet hebt gehaald natuurlijk erg vervelend en dit willen we graag voorkomen. Bedankt voor jullie medewerking.

Spelregels Hockey

Scheidsrechterskaart

Seniorenleden en jeugdleden vanaf 16 jaar zijn verplicht een scheidsrechterskaart te hebben.
Minimaal tweemaal per seizoen wordt een spelregelcursus gestart. Dit is een onlinecursus die vanuit huis wordt gevolgd met een duur van 4 weken. De cursus wordt afgesloten met een schriftelijk examen op de club onder leiding van een examinator van de KNHB. Leden die de B-leeftijd (14 jaar) hebben bereikt en senioren zonder kaart krijgen automatisch een uitnodiging aan de cursus deel te nemen.Van alle spelende leden wordt verwacht dat ze vanaf de B-leeftijd wedstrijden voor de club fluiten.
Meer informatie is op te vragen via [email protected]