IVA
Instructie Verantwoord Alcohol (IVA) schenken

HCM heeft een vergunning voor het verstrekken van alcohol. Onderdeel van deze vergunning is dat wanneer er alcohol geschonken wordt, er altijd ten minste één iemand aanwezig moet zijn die in het bezit is van het certificaat Instructie Verantwoord Alcohol (IVA) schenken. De gemeente heeft aangekondigd dat er gecontroleerd gaat worden door de BOA (Bijzondere Opsporings Ambtenaar). Als bestuur hebben we dan ook besloten om elke senior en de ouders van de A-jeugd dit certificaat te laten halen. De bestuursleden en leden van de barcommissie zijn ook in het bezit van dit certificaat. Zonder de aanwezigheid van iemand die in het bezit is van dit certificaat kan er geen alcohol geschonken worden.

Op de onderstaande link kan, dus on-line (en gratis), het certificaat voor de IVA behaald worden. Daar kun je ook de stof lezen die je moet weten. Bij het invullen van de persoonsgegevens, moet [email protected] ingevuld worden als het e-mailadres van de barverantwoordelijke, dan krijgt de barcommissie daar ook een kopie van.

De stof en het examen is erg eenvoudig: het gaat om handelen met gezond verstand. Het zijn 20 vragen, het is met een minuut of 10 afgerond.

De IVA is niet alleen voor de hockey te gebruiken, maar voor elke horecagelegenheid waar alcohol geschonken wordt. Dus ook voor diegene die een bijbaantje hebben in de horeca.

Het halen van de IVA helpt HCM om de drankvergunning goed op orde te brengen/hebben. Een printje van het certificaat zullen we in de map achter de bar bewaren, zodat bij een controle alles aanwezig is.

PS: voor degene die in het bezit zijn van het certificaat Sociale HygiĆ«ne is bovenstaande niet van toepassing, mits ze een kopie van dat certificaat aan onze secretaris ([email protected]) hebben gestuurd.