Verzekering
Aansprakelijkheid- en ongevallenverzekering

De Koninklijke Nederlandse Hockey Bond heeft voor de bij haar aangesloten verenigingen, waaronder HC Montfoort, en hun leden een aansprakelijkheid - en ongevallenverzekering afgesloten bij Interpolis. De dekking strekt zich tevens uit naar de vrijwilligers die zich jaarlijks inzetten voor HC Montfoort.

Ongevallenverzekering

Wanneer u als lid of vrijwilliger van HC Montfoort tijdens het verrichten van werkzaamheden voor de vereniging of tijdens sporten een ongeluk krijgt en daardoor blijvend invalide raakt of overlijdt, volgt er een uitkering aan de sporter/vrijwilliger of diens nabestaanden. Met deze ongevallenverzekering geeft HC Montfoort een signaal af dat zij zich tijdens het sporten verantwoordelijk voelt voor haar leden. Het is daarmee tevens een bewijs van professionaliteit.

Melden ongeval

Schade kan online gemeld worden voor snelle behandeling door het speciale team van Interpolis.  Klik hiervoor op deze link.

Extra aandacht voor …

Met ingang van seizoen 1993-1994 heeft de KNHB voor keepers en keepsters het dragen van een helm met masker en keelbeschermer verplicht gesteld, zowel bij het inslaan voorafgaand aan alle wedstrijden (veld, zaal, competitie, vriendschappelijk, toernooi) als tijdens deze wedstrijden en bij strafslagen. Om risico’s uit te sluiten, maar vooral uit veiligheidsoverwegingen, dienen keepers en keepsters daarom te allen tijde hun helm met masker en keelbeschermer te dragen!

De KNHB heeft met ingang van seizoen 2004-2005 het dragen van scheenbeschermers verplicht gesteld. De KNHB is tot deze maatregel gekomen, omdat zij hoopt zo blessures te voorkomen. Het dragen van scheenbeschermers tijdens het hockeyen is een verplichting die aan de spelers is opgelegd in hun eigen belang en voor hun eigen verantwoordelijkheid.

Het dragen van een mondbeschermer bij de beoefening van risicovolle sporten werkt preventief om letsel aan (elementen van) het gebit en het zachte mondweefsel te voorkomen. En zo voorkomt u tevens de emotionele belasting en vaak hoge kosten dat letsel met zich meebrengt. Mondbeschermers zijn vanaf 1 juli 2015 verplicht bij hockey. Dit geldt voor alle categorieën spelers (junioren/senioren) tijdens door de bond georganiseerde wedstrijden. Tevens adviseert de KNHB om ook bij alle hockeyactiviteiten buiten georganiseerd wedstrijdverband de mondbeschermer te dragen.

Een goede mondbeschermer dient aan een aantal voorwaarden te voldoen, zoals:
  • goed vast te zitten in de mond
  • gemakkelijk in- en uitneembaar te zijn
  • niet te storen bij ademhaling en het spreken
  • geen kokhalsneigingen te veroorzaken
  • smaak- en reukloos te zijn
  • goed te reinigen zijn
  • voldoende stevig te zijn om bescherming te biedenSoorten mondbeschermers

Er zijn verschillende soorten mondbeschermers die gebruikt worden bij hockey. De meest voorkomende zijn:
  • de confectiebeschermer: een kant-en-klare mondbeschermer waarvan de confectievorm niet individueel is aan te passen. De verschillende fabrikanten leveren diverse maten, die over het algemeen verkrijgbaar zijn in sportzaken.
  • de thermoplastische semi-individuele mondbeschermer: een beschermer die is vervaardigd van materiaal dat bij verwarming vervormt en bij afkoeling weer een stugge vorm aanneemt. Hierdoor kunt u de beschermer na verwarming individueel aanpassen.
  • de individueel vervaardigde mondbeschermer: een beschermer die de tandarts individueel op maat vervaardigt op basis van een gipsmodel op de bovenkaak en in samenwerking met een tandtechnisch laboratorium.Kant-en-klaar of individueel vervaardigd?
Een mondbeschermer dient zo comfortabel mogelijk te zitten. Individuele mondbeschermers die door een tandarts zijn vervaardigd worden in het algemeen als het meest comfortabel ervaren. Met de huidige technieken kan zowel in de tandwisselperiode als bij het dragen van beugels een goede en comfortabele beschermer worden gemaakt die minstens een heel seizoen meegaat.

Het niet dragen van de hier boven genoemde verplichte uitrusting kan bij ongevallen consequenties hebben voor de vergoeding van de hieraan verbonden medische kosten.

In de bijlage vindt u de meest gestelde vragen over de collectieve aansprakelijkheidsverzekering.