Teamindeling 2019-2020
6-6-2019  |

Zorgvuldige voorbereiding

De Technische Commissie van de Hockeyclub Montfoort (TC) maakt op basis van observaties gekoppeld aan de input en feedback van trainers en coaches de team-indeling.

Jaarlijks is dit een enorme puzzel, waarbij vooral de aantallen en leeftijden het vertrekpunt vormen bij iedere team-indeling, maar eveneens de sociale aspecten een niet te onderschatten aspect zijn. Ook dit jaar was dit, voor de op vele gebieden nieuwe HC Montfoort organisatie, niet anders.

Verwachtingen

Voor kinderen is de teamindeling een spannend moment, waarbij de emoties (ook bij ouders) soms hoog op lopen: sommige kinderen zullen blij zijn, anderen verrast en weer anderen teleurgesteld. Wij vinden het belangrijk om de verwachtingen van kinderen zo goed mogelijk te managen. Kinderen (en ouders) kunnen een andere verwachting hebben over de team-indeling dan de uiteindelijke uitkomst. Wij doen ons best om verwachtingen zoveel mogelijk in te schatten en, zo nodig, van tevoren bij te stellen.

Ouders spelen hierbij ook een rol: zorg dat de verwachtingen in het gezin niet te hooggespannen zijn, probeer het kind op een positieve manier naar de team-indeling te laten kijken (bijvoorbeeld: de nieuwe indeling is een goede gelegenheid om nieuwe kinderen te leren kennen. Leuk! Je zit weer bij oude bekenden! of in het nieuwe team wordt het kind uitgedaagd om zichzelf te bewijzen etc.).

Ondanks de zorgvuldige voorbereiding zal een aantal kinderen teleurgesteld zijn. Het is, ondanks de enorme inspanningen die de TC er gedurende het seizoen investeert namelijk nog nooit gelukt om iedereen 100% tevreden te stellen en alle wensen van coaches, spelers en/of ouders te honoreren, hoewel dit wel het streven vanuit de TC is.

De TC heeft er uiteindelijk het volste vertrouwen in om de eerder genoemde puzzel tijdens de publicatie zo optimaal mogelijk vorm gegeven te hebben er heeft nu al zin in om van het nieuwe seizoen weer een mooi seizoen te maken en de TC zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de teams een goede start maken en fijn en leerzaam seizoen tegemoet gaan.