Scheidsrechterkaart halen verplicht vanaf de B-leeftijd
26-6-2019  |
Vanaf het moment dat je in de B-Jeugdspeelt ben je verplicht het spelregeldiploma te halen. Als je slaagt ontvang je van de Hockeybond (KNHB) een clubscheidsrechterkaart en ben je bevoegd om (officiële) clubwedstrijden te fluiten. Zolang je niet geslaagd bent blijft de verplichting bestaan; dus ook als je inmiddels in een hoger team speelt.

Hoe werkt het?
Op je eigen computer/mobiel doorloop je in knhb.drillster.net een e-learningprogramma.
Het is een online cursus waarbij je thuis studeert achter de computer. Het is zelfstudie. Het examen wordt in het clubhuis afgenomen door een examinator van de KNHB.

Je hebt een aantal weken de tijd om de cursus via de computer te doorlopen. Je oefent verschillende vragen, onderverdeeld in 6 thema’s: spelsituaties (video’s), spelregels, overtredingen, speldeelnemers, zaalhockey en signalen. Terwijl je de cursus doorloopt, loopt er een metertje dat de voortgang aangeeft. Staan de metertjes bij alle thema’s op 100% dan ben je klaar voor het examen!

Er worden examens afgenomen in oktober en in februari van een lopend seizoen.

Als je zakt voor het examen, schuif je automatisch door naar de volgende ronde voor een herexamen.

Alle B-spelers krijgen een uitnodiging.

Aangezien het eerste examen van komend seizoen al is gepland op donderdag 3 oktober zijn de eerste kandidaten van MB en JA/JC vandaag al uitgenodigd.
Mocht je volgend seizoen in de B spelen en er niet bij zitten, dan sta je op de planning voor februari 2020.

Mochten ouders naar aanleiding van dit bericht ook aan de cursus willen deelnemen, dan zijn zij meer dan welkom om zich aan te melden. Je kunt je aanmelden via [email protected]