Coronavirus: Wijziging trainingsschema-Trainingservaringen tot nu toe - Aanscherping regels KNHB – 18+ het veld op
9-5-2020  |

De afgelopen week heeft de jeugd weer vier dagen getraind. Het was fantastisch om te zien hoe onze hockeyers, trainers, ouders en vrijwilligers samen hun verantwoordelijkheid namen om dit mogelijk te maken. Vooral de spelers verdienen een groot compliment: bijna allemaal hielden ze zich zeer goed aan de afspraken en de aanwijzingen van de trainers en de vrijwilligers.

We hebben een aantal lessen geleerd:

•  We begrijpen heel goed dat het inhouden van je bitje erg lastig en vervelend is. Helaas is speeksel een belangrijke verspreider van het coronavirus. Het risico dat je nadat je aan je bitje hebt gezeten, je iets aanraakt dat daarna door iemand anders wordt aangeraakt, is te groot. Met alle besmettingsrisico’s die daarbij horen.
  • Anderhalve meter afstand houden voelt erg onnatuurlijk. Maar met enige hulp en tussentijdse aanwijzingen van de corona verantwoordelijken, gaat het op de club best goed. Denk er echter aan dat anderhalve meter afstand houden ook geldt bij het fietsen naar en van de club.

Minder spelers op één veld – gewijzigd trainingsschema

Na overleg met NOC*NSF, de overheid en de medische commissie heeft de KNHB op basis van de eerste ervaringen op de hockeyvelden besloten het aantal spelers en begeleiders per veld aan te passen in de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar. Ook al zijn dit niet onze eigen ervaringen, we moeten ons natuurlijk wel aan deze nieuwe aangescherpte richtlijnen houden. De maximale veldcapaciteit is teruggebracht naar 18 spelers + 2 trainers. Dit betekent dat het trainingsschema flink gewijzigd moest worden. De wijziging in trainingstijden hebben we minimaal geprobeerd te houden, er is vooral flink geschoven in de velden. Check dus voor je training goed op welk veld je traint en welke ingang je hiervoor moet gebruiken. Deze informatie vindt je in de bijlage en is ook beschikbaar in de Lisa-app. Raadpleeg hiervoor de opmerking bij je training.

18+ het veld op

Woensdagavond hebben we kennis genomen van de gefaseerde versoepeling van de Coronamaatregelen. Concreet betekent de versoepeling voor de categorie leden 18+ dat ze met inachtneming van de 1,5 meter afstand weer mogen trainen! Vrijdagavond is het hockey-specifieke protocol vanuit de KNHB gepubliceerd. Dames 1, Heren 1, Heren Veteranen A en de Trimhockey zijn toegevoegd aan het trainingsschema. Ook voor deze groep geldt een maximale veldcapaciteit van 18 spelers + 2 trainers (minimaal 1 verplicht!).

Trainers/managers van Dames 1, Heren 1, Heren Veteranen A en de Trimhockey kunnen per mail een afspraak maken voor afhalen van de hoedjes en keepersspullen. Ook voor senioren geldt dat zij (een) eigen hockeybal(len) meenemen. Mail hiervoor naar [email protected].

Bijlage: 1,5 meter trainingen incl sr.pdf