Decembercompetitie
20-11-2020  |
Voorlopig mogen er nog geen wedstrijden gespeeld worden tussen verschillende verenigingen. We hebben daarom een plan gemaakt om een interne competitie te starten. Uitgangspunt is om een competitie te organiseren waarbij iedereen enigszins op zijn eigen niveau kan spelen, team- en leeftijdsgenoten ontmoet en waarbij het ook nog een beetje om de knikkers gaat. Resultaat is een 6 tegen 6 veldcompetitie die bestaat uit 5 gemixte poules van 5 teams, waar alle jeugdleden van de F tot en met de A aan mee doen.

Om een leuke competitie voor iedereen te organiseren ontkomen we er niet aan om een aparte teamindeling te maken. We hebben bij de indeling leeftijdsverschillen proberen te beperken. Op deze manier kunnen we gelijkwaardige teams binnen een poule maken en komt iedereen steeds ook bekende gezichten tegen die je anders, door de huidige regels, niet meer zou zien in het weekend. Alle trainingen blijven gewoon met het eigen team.

Voorlopig is de planning dat alle teams 4 wedstrijden spelen; op 2 zaterdagen speel je 2 wedstrijden. Iedere poule speelt zo een halve competitie. We hanteren een gewone puntentelling, dus voor iedere gewonnen wedstrijd ontvang je 3 punten, voor een gelijkspel 1 punt en een verloren wedstrijd geeft 0 punten.

De wedstrijden zijn verdeeld over 3 zaterdagen, ieder team speelt echter slechts op 2 zaterdagen. De wedstrijden duren 30 minuten (voor de jongste poule 25 minuten), er zit 10 minuten pauze tussen de wedstrijden. Een team speelt, net zoals bij de zaalcompetitie, 2 aaneengesloten wedstrijden of heeft maximaal 1 wedstrijd rust. De jongste 3 poules zijn ingedeeld in de ochtend de oudere poules in de middag.

De spelregels

Veld: er wordt gespeeld op een half veld (Poule V kwart veld).
Aantal spelers: 6 (in onderling overleg mag dit aangepast worden naar 5x5 of 7x7)
Goals: er wordt gespeeld met mini goals (achttal-goals).
Keep: er wordt zonder keep gespeeld, niet ieder team heeft de beschikking over een pak.
Duur: een wedstrijd duurt 30 minuten (poule V 25 minuten).
Scheidsrechters: er wordt gespeeld met één of twee scheidsrechters.
Alleen laag spelen: bal moet op de plank in het doel, liftjes over de stick zijn wel toegestaan.
Er wordt gespeeld zonder strafcorners. Bij een overtreding van de verdedigende partij voor de goal, volgt er een vrije slag voor de aanvallende partij (op +/- 10 meter van de goal).
Voor het nemen van vrije slagen en achterballen gelden de zaalhockeyregels (corner op de middenlijn en vrijeslag op aanvallende helft mag niet direct het 10 meter gebied in).

Ieder team zal een eigen coach hebben. We benaderen hier eerst de huidige coaches voor. Omdat de teams worden gemengd kun je niet je 'eigen team' coachen, maar we zullen wel rekening houden met coaches die hun eigen kinderen willen coachen. De eerste coaches hebben zich al aangemeld, dus we zijn vol vertrouwen dat het gaat lukken. We hebben 25 teams, het is dus een aardige klus om dit 'even' te regelen. We hebben gelukkig veel duo coaches en betrokken ouders. In de teamindeling zie je welke teams op dit moment nog geen coach hebben. Iedereen die 2 zaterdagen deze rol op zich wil nemen kan zich aanmelden via [email protected] Dit is je kans om toch een wedstrijd te kunnen kijken.

We gaan op alle wedstrijden scheidsrechters zetten. In principe kan 1 scheidsrechter een wedstrijd fluiten, we weten echter dat niet iedereen het prettig vindt om alleen te fluiten. We proberen dit zo passend mogelijk in te vullen.

Zie onderstaand en in de bijlage het wedstrijdschema. De teamindeling staat i.v.m de AVG achter de inlog, onder Club > documenten > Technische Commissie.

Bij de teamindeling doen we ook een saaie maar effectieve tenue suggestie. Creativiteit wordt echter gewaardeerd. Enkele suggesties: Nederland in Oranje, Italiƫ in de tricolore en Frankrijk met een baretje.

Bijlage: Decembercompetitie wedstrijdschema.pdf