Zaalhockey 2022-2023
19-9-2022  |
Zaalhockey 2022-2023

Aanmelden en/of afmelden voor het zaalhockeyseizoen.
Alle juniorenteams (O12 t/m O18) en alle jongste jeugdteams (O8 t/m O10) worden in principe automatisch aangemeld voor de zaalhockeycompetitie.

Indien een individuele speler niet wil deelnemen aan de zaalhockeycompetitie moet deze uiterlijk 24 september  door een ouder expliciet worden afgemeld via [email protected]. Alleen afmelden bij je coach is niet voldoende.

Training
Alle trainingen vinden plaats in sporthal Hofland van 30 oktober tot en met 27 november. Het trainingsschema wordt te zijner tijd gepubliceerd op de site. Trainingstijd wisselt per week.

Competitieweekenden 2022-2023

December      10/11, 17/18
Januari           07/08, 14/15, 21/22, 28/29
Februari         04/05, 11/12, 18/19

Ieder team speelt in 5 à 6 van de 9 hierboven genoemde weekenden. De andere weekenden ben je vrij.
Een wedstrijddag bestaat altijd uit een 3-luik. Op één dag spelen teams 2 wedstrijden van 30 minuten. De zaalwedstrijden kunnen op zaterdag of zondag gespeeld worden.
  • Wedstrijden in de Hoflandhal zijn altijd op zondag
  • De O18-, O16-, O14-teams worden zowel op zaterdag als op zondag ingedeeld.
  • De O12-teams zullen in verband met de opendagen van middelbare scholen zoveel mogelijk op zondag (waar mogelijk in de ochtend) spelen.
  • Wedstrijden van de O10- en O9-teams zullen in beginsel op de zaterdag worden gespeeld. Indien er in een regio onvoldoende halcapaciteit beschikbaar is op de zaterdag zal er uitgeweken worden naar de zondagochtend.
  • Ook de O8-teams mogen weer meedoen met zaalhockey. In januari worden er voor de O8 -teams op 4 ochtenden op één of meerdere centrale locaties wedstrijden georganiseerd. Zij spelen, net als op het veld, 3 tegen 3 op een half veld. Ook zij spelen 2 wedstrijden op één ochtend.

Dubbel inschrijven?
Teams die bestaan uit 16 of meer veldspelers mogen hun team splitsen voor de zaalperiode en zich met 2 teams aanmelden voor zaalhockey onder de volgende voorwaarden:
  • Iedereen uit het team is akkoord met het splitsen van het team in de zaal.
  • Er wordt als 1 team samen getraind.
  • De KNHB houdt geen rekening met de indeling van dubbele teams. In theorie kan het dus zo zijn dat beide teams tegelijk op een andere locatie moeten spelen. Er moeten altijd een coach en een keeper bij elke wedstrijd aanwezig zijn.
  • Het team moet worden gesplitst in 2 gelijkwaardige teams.

Scheidsrechters
Net als op het veId zorgt ieder team per thuiswedstrijd voor een scheidsrechter/sp(e)elbegeleider.

De zaalblokken bevatten 3 wedstrijden. Dat wil zeggen dat je als team verantwoordelijk bent voor het fluiten van alle 3 de wedstrijden.
Een team speelt in principe 2 wedstrijddagen in Hofland, dat betekent dat er 2 x 3 wedstrijden gefloten moeten worden. Naast de scheidsrechters is het thuisspelende team ook verantwoordelijk voor het regelen van de zaalleiding.
Zonder scheidsrechters mogen de wedstrijden niet gespeeld worden!

Informatieavond
We zullen trainers, coaches, managers en scheidsrechters van de zaalhockeyteams op korte termijn laten weten hoe en wanneer we aanvullende informatie zullen delen over het zaalseizoen.

We hopen er met elkaar weer een mooi zaalhockeyseizoen van te maken!
Heb je vragen? Stuur een mail naar t[email protected]

de agenda is leeg
Hele agenda