Zaalhockey 

 

Zaalhockey zien we bij HC Montfoort als verlengstuk van veldhockey. Een leuke en afwisselende hockeyvorm waarmee teams vanaf F3-tallen de winterperiode (december tot en met februari) overbruggen.


Zaalhockey draagt bij aan een betere ontwikkeling op gebied van motoriek en coördinatie doordat je sneller moet handelen en meer balcontacten krijgt. Het spelen van zaalhockey verhoogt de kwaliteit van het veldhockeyspel en houdt de conditie op peil gedurende de winterstop.


Het groepsproces, en daarmee het veldteam, blijft leidend gedurende de zaalcompetitie. Er vindt dus geen nieuwe teamindeling plaats.


Data
De speeldata van de districtscompetities worden elk seizoen vastgelegd in de speeldagenkalender van het district. De wedstrijden worden op tijd en locatie ingepland door de districtscompetitieleiding, de vereniging heeft daar geen invloed op. Deze informatie is vanaf half november te vinden in de Standenmotor. Raadpleeg altijd het actuele programma van de standenmotor-zaalhockey van de KNHB.


De zaalhockeytrainingen vinden plaats in sporthal ‘Hofland’ op 5 zondagen voorafgaand aan de competitie, het trainingsschema wordt gepubliceerd bij het reguliere trainingsschema: hockeyclubmontfoort.nl\hockey\trainingsschema


Praktische informatie
Informatie voor managers en coaches is te vinden in dit document:

https://hockeyclubmontfoort.nl/files/documenten/20211022_InformatieZaalhockeyHCM20212022.pdf


Spelregels
Meer informatie over zaalhockey en de spelregels kun je vinden op https://www.knhb.nl/kenniscentrum/hockeysoorten/zaalhockey. De spelregels voor de jongste jeugd vind je hier.


Trainingen
Ter inspiratie voor de trainingen: 

Tactiek
De presentatie van de coachavond tactiek is hier terug te lezen.

Warming up  en creatief gebruik van de zaal
En vergeet niet je tijd goed te gebruiken.

 
Agenda
de agenda is leeg
Hele agenda
LISA App
Android app on Google Play

Wedstrijdverslagen
Nog geen verslagen